Artikuj


Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së

Doli në publikim numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Korrik dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.më shumë

NË PEJË U MBAJT TRYEZË DISKUTIMI LIDHUR ME DREJTËSINË NË ZGJEDHJET E 3 NËNTORIT 2013

Pejë, 17 tetor 2013 - Prokurori i Shtetit, në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Drejtësi dhe organizatën Syri i Vizionit mbajtën sot në Pejë tryezën “Drejtësia në zgjedhjet e 3 nëntorit”, me pjesëmarrjen e të gjithë akterëve të institucioneve të drejtësisë të nivelit qendror dhe lokal, me kandidatët e partive politike, shoqërinë civile dhe mediat. më shumë

SOLIDARITÄT KENNT KEINE GRENZEN

"Solidarität mit Menschen in Not endet für uns nicht an geografischen Grenzen", betont Erich Fenninger, Bundesgeschäftsführer Volkshilfe Österreich, beim Start des dreijährigen Rahmenprogrammes SEED Ende Jänner 2014. më shumë

OJQ Syri i Vizionit

Gradualisht të rrisë përdorimin dhe pronësinë e shtegut te gjelber unazor të Pejës, dhe të stimuloje turizmin dhe biznesin e rekreacionit në lidhje me zhvillimin përmes obligimeve dhe aktiviteteve si ne vijim:më shumë

Prizren: Festivali i I-rë i rrugës promovon kulturat e komuniteteve

Prizren, 31 maj – Atmosfera festive e krijuar nga muzikantët, këngëtarët e valltarët e dhjetë grupeve të zhanreve të ndryshme është shpërndarë të enjten në mesditë në sheshin e Shatërvanit të Prizrenit. më shumë

Buxheti i Policisë së Kosovës i mjaftueshëm, por nuk menaxhohet mirë

Pejë, 11 prill- Për të qenë një shërbim më efikas dhe më i mirë i Policisë së Kosovës kundrejt qytetarëve dhe shërbimeve të tyre, duhet një menaxhim më i mirë i këtij shërbimimë shumë

Të mbrohet mjedisi në Kosovë

Organizata joqeveritare “Syri i Vizionit”, në kuadër të projektit “Zbatimi i Ligjit për Mbrojtje të Natyrës”, ka mbajtur një debat publik, në të cilin është diskutuar zbatimi i këtij ligji në praktikëmë shumë

SYRI I VIZIONIT PREZANTON STRATEGJINË E VEPRIMIT PËR INTEGRIMIN E KOMUNITETEVE JOSHUMICË

“Syri i vizionit” me seli në Pejë, prezantuan strategjinë e veprimit për integrimin e komuniteteve jo shumicë në jetën institucionale e publike në komunën e Rahovecit. Në mungesë të kryetarit të komunës, dokumentin e strategjisë e pranoi drejtori i Administratës së Përgjithshme Mr. Lenhard Hamza.më shumë

Më shumë hapësirë për rininë në Kosovë

Kosova e ka Ligjin për Fuqizimin e Rinisë dhe një sërë dokumentesh përcjellëse. Por, sa implementohen ato, sa po bëhet në zhvillimin e kapaciteteve dhe në plotësimin e nevojave të rinisë dhe të proceseve vendimmarrësemë shumë

Të rinjtë debatojnë për temën e Zgjedhjeve në turnirin e tretë të debatit “Karl Popper”

Më 29 dhe 30 janar 2011, në Gjimnazin “Lidhja e Prizrenit” në Pejë, do të mbahet turniri i tretë i debatit Karl Popper, “Peja Open 2011”, i organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese - BIRN dhe Lëvizja FOL, në bashkëpunim me organizatat “Syri i Vizionit” në Pejë, YIHR në Prishtinë dhe INPO në Ferizaj.më shumë

Rikthehet Debati i formatit

Paneli i gjyqtarëve të debatit u përbë nga Shpend Ahmeti - drejtor i Institutit GAP, Krenare Maloku - Program menaxhere në BIRN dhe Ramadan Ilazi - drejtor ekzekutiv i Lëvizjes FOL. Ndonëse jo unanimisht, fitues i debatit u shpall ekipi nga Ferizaj, i cili kundërshtonte rezolutën se pjesëmarrja në zgjedhje duhet të jetë e obligueshme.më shumë

Mobilizimi i komunitetit në çështjet dhe brengat e sigurisë

Mobilizimi i komunitetit në çështjet dhe brengat e sigurisëTryezë: ndarje e përvojave nga angazhimi i komunitetit në përmirësimin e sigurisëmë shumë

OJQ “ Syri i Vizionit” vazhdon mbështetjen për integrimin e minoriteteve

Drejtues të shoqatës “Syri i Vizionit” me seli në Pejë biseduan me kryetarin e komunës së Rahovecit z. Smajl Latifi, lidhur me krijimin e mundësive për investime në disa projekte të veçanta që kanë të bëjnë me përmirësimin e kushteve të jetës për personat e kthyer në këtë komunë. më shumë

U mbajt Kuvendi Vjetor i Platformës CiviKos

Pas një angazhimi të shtuar gjatë vitit të fundit dhe për të avancuar bashkëpunimin brenda sektorit të shoqërisë civile drejt strukturimit të marrëdhënieve në mes të shoqërisë civile dhe institucioneve publike, Platforma CiviKos mbajti Kuvendin e saj vjetor, më 7 Tetor 2011.më shumë

U shënua Dita Botërore e Ujit

Në Ditës Botërore të Ujit, në një tryezë të organizuar në Prishtinë, të martën, u tha se Kosova duhet ta këtë sa më parë Ligjin për ujërat dhe në trajtimin e tyre të ketë një qasje vepruese ndër-sektoriale.më shumë

In einem Land vor unserer Zeit

In wenigen Tagen wird Arigona Zogaj in den Kosovo zurückkehren. Wie sieht die Welt aus, in der sie künftig leben wird?më shumë

Ujërat e zeza e lënë Kosovën shumë larg BE-së

Në mesin e kushteve dhe kritereve që duhet plotësuar për hyrje në familjen e gjerë të Bashkësisë Evropiane (BE) është potencuar me shkronja të mëdha edhe trajtimi i ujërave të zeza me impiante.më shumë

NDI-ja promovoi “Udhëzuesin për Avokim të Shoqërinë Civile në Kuvendin e Kosovës”

Në kuadër të Programit për Përkrahje të Kuvendit të Kosovës, Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) ka promovuar sot në ndërtesën e Kuvendit “Udhëzuesin për Avokim të Shoqërinë Civile në Kuvendin e Kosovës”.më shumë

Se bashku kunder shtrenjtimit të tarifës së energjisë elektrike

Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile përbehet nga: Aksioni Qytetar FOL’08 (Prishtinë), Forumi për Iniciativa Qytetare (Prishtinë), Instituti Demokratik i Kosovës (Prishtinë-Prizren) Qendra Kosovare për bashkëpunim Ndërkombëtar (Gjilan), Iniciativa për Progres (Ferizaj), Syri i Vizionit (Pejë) dhe Comunity Building Mitrovicëmë shumë

Pejanët e vlerësojnë të korruptuar policinë e trafikut

Organizata joqeveritare “Syri i vizionit” nga Peja, në bashkëpunim me Forumi për Iniciativa Qytetare - FIQ nga Prishtina, publikoi të enjten raportin e një anketimi të zhvilluar gjatë muajit maj me qytetarët e Pejës për nivelin e shërbimit dhe të korrupsionit të mundshëm në policinë e trafikut.më shumë

Debatohet për Ligjin për mbeturina

Organizata joqeveritare “Syri i Vizionit”, në kuadër të projektit “Ndikimi i grupeve të interesit në ndryshimin e Ligjit për mbeturina konform direktivave të BE-së”, ka mbajtur takim konsultativ ne nivel nacional në Prishtinë, në partneritet me Lëvizjen FOL.më shumë

Të Sjellim Qeverinë dhe Njerëzit më Afër

"Për herë të parë në Kosovë, OJQ-ja 'Syri i Vizionit' arriti të hap një zyre që u mundëson qytetarëve të takohen me përfaqësuesit e tyre politik dhe të jenë të hapur për informatat e tyre kthyese dhe pyetjet pesë ditë në javë." Veton Mujaj, Drejtori Ekzekutiv i organizatës jo-qeveritare nga Peja, Syri i Vizionit. më shumë

Krimet financiare hetohen më së paku

Në dy raste të ndara në vendkalimin e Kullës mes Kosovës dhe Malit të Zi gjatë ditëve të kaluara janë kapur dy “ngarkesa” të ndaluara: një sasi e madhe e arit që po futej e fshehur në motorin e automjetit dhe një shumë prej rreth 200 mijë eurosh.më shumë

Organizuar nga organizata “Syri i Vizionit “ është mbajtur konferenca për kthim në komunën e Klinës

Organizata “Syri i Vizionit” nga Peja në partneritet me organizatën VOK, kanë organizuar një konferencë për kthim në komunën e Klinës. Qëllimi i kësaj konference ishte që të mbështetët përpjekjet e evokimit dhe të nxitet më tej. Lexo artikulin e plotë më shumë

Regjistrohu për info

Video

Wedding on a bike on the Korzo in Peja